You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

 נגיעה ביסודות כלליים לתכנון מטבח-

– הקפדה על משטחי עבודה משני צידי הכיור ומשני צידי הכיריים. ההמלצה בצידי הכיריים מינימום 40  סמ, ובין הכיריים לכיור 80-150 סמ.

– משטח עבודה רציף סמוך לכיור, כמה שיותר גדול, עד כמה שמידת המטבח מאפשרת.

– בעת תכנון המטבח יש להתייחס למידות מוצרי החשמל שיהיו במטבח.

– לפני התקנת מטבח חשוב לוודא שהשקעים במטבח תואמים את תכנון המטבח שנרכש.

– יש לוודא שכיוון פתיחת דלת המקרר תואם את מיקומו בתכנון.

– יש להקפיד על שילוב יחידת הרחקת המקרר מהקיר. אחרת דלת המקרר לא תפתח במלואה.

– התקנת גובה ארונות עליונים 60 ס"מ מעל משטח העבודה. מעל הכיריים גובה מדפים 75 ס"מ.

– לפני בחירת כיור, אם נחוצה הפרדה בין בשר וחלב, מטעמי כשרות. יש צורך בכיור כפול.

דגשים בעת רכישת מטבח:

המטבח הינו חלל עבודה בו מתבצעת פעילות יומיומית לכן ההתייחסות להנדסת אנוש נכונה תאפשר עבודה יעילה יותר.

מיקום האלמנטים בחלל הנתון, המרחק בינהם, תכנון משטח העבודה וחלוקה לשטחי אחסון.

האלמנטים המהותיים ביותר בעבודה במטבח הם הכיור, הכיריים והמקרר.

  • במטבחים פינתים, הפינה חסומה, לטובת ניצול מקסימלי של יחידות המגירות לצידי הפינה, נוצר שטח איחסון נגיש ופרקטי, המגירות נשלפות ולא מצריכות מאיתנו להתכופף לארון.
  • לא מומלץ לוותר על עגלת בקבוקים סמוך לכיריים.
  • במידה ואין מדיח כלים, מומלץ לרכוש חזית דלת למדיח אינטגרלי תואמת.
  • אם הכיריים הן כיריים אינדוקציה, יש לידע את המוכר ולהזמין יחידה מותאמת עם איוורור.
  • הקפדה על מרחק ומעברים. במטבח בו משולב אי, המרחק מהשיש 105 ס"מ מינימום. מרחק מהמקרר 140 ס"מ.

צרו קשר






    דילוג לתוכן