You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

שלושה צעדים חשובים בעיצוב המטבח הביתי

במדינה עם תרבות אוכל עשירה כל כך, מה הפלא שהישראלים אוהבים לבשל, מדברים על בישול ומבקרים בישול? המטבח הישראלי הפך בעשורים האחרונים לעורק הראשי בבית וככזה, הוא חייב לספק מענה יעיל לאחסון המוצרים, תהליך הכנת המזון, הניקיון שבסיום וכמובן – האכילה עצמה. המטבח הפרקטי לא מספק פתרונות לחובבי בישול מושבעים בלבד. גם זוג הייטקיסטים שמסיימים מאוחר את יום העבודה יכולים להביע עניין במטבח איכותי ונעים לתבשילי סוף השבוע, או אדם מבוגר המתגורר לבדו ומעוניין במטבח מאורגן ומסודר, שיעזור לו לארח את ילדיו ונכדיו. מכיוון שלכל אחד ואחת קיימים צרכים שונים, העדפות שונות בעולם המזון, הופך המטבח לחלל פרסונלי ביותר, שעיצובו נובע מהעדפות מהאישיות של בעליו.

כפרי או מודרני?

מטבחים הם מקום חם, נדיב ומשפחתי ולכן הטרנד המזוהה איתם היה מאז ומעולם הטרנד הכפרי: ארונות עץ טבעי או צבוע, משטחי עבודה שלאורכם תלויים או מונחים חפצי הבישול, אי במטבח ועוד. יחד עם זאת, יש מקום רב גם למטבחים המודרניים, במראה מינימליסטי ובקו נקי ואלגנטי. שני קווי העיצוב הבולטים אינם מתחרים אחד בשני ולמעשה, כל אחד מהם משרת בדרכו את בני הבית. השאלה היא כמובן, מהו הקונספט שנתפס כנוח וכמזמין יותר לטובת אכילה והכנת ארוחות בעיניכם? זכרו שהמטבח לא מתחלף בקצב מהיר והוא ילווה אתכם למשך שנים רבות. לכן היפטרו מהדחף לעצב לפי "הטרנד של הרגע" והתמקדו בפרקטיקה, בנוחות ובפתרונות שמתאימים לכם באופן אישי.

מטבח מואר ככל האפשר

בישראל העיסוק באוכל הוא לא מועט וכל אחד היום יכול להיות ממש שף פרטי של הבית שלו ולכן העיסוק במוצרי מזון, בתיבול ובבישול מצריך עבודה בחלל מואר היטב, ללא פינות חשוכות. אם המטבח שלכם זוכה לכניסה טובה של תאורה טבעית, תוכלו להסתפק בהתקנה של נקודת תאורה מרכזית אחת גדולה. אם לאורך שעות היום המטבח נותר מוצל או חשוך, רצוי להתמקד בשתיים ואפילו שלוש נקודות לתאורה, כך שכל המטבח יואר בעוצמה ובאור שווה, ללא הבדל. אפשר להתגבר על אזורים עמומים באמצעות ספוטים שיחזקו את התאורה הקיימת ויעזרו לה להתבסס, או על ידי שימוש במשטחים בהירים ומבריקים, שקולטים כמות אור גדולה.

תורת המטבח הארגונומי

אחד העקרונות המזוהים עם תחום המטבחים בשנים האחרונות, הוא המטבח הארגונומי, שמארגן את צירי תנועת הגוף בתוך המטבח, על מנת לאפשר תנועה חלקה וזורמת. במקביל, נועדה השיטה לסייע ולתמוך בגוף גם מבחינה בריאותית, למנוע כיפוף מיותר או מתיחה ולהתאים את גבהי המטבח והמשטחים למידותיהם של בעלי הבית. על פי הגישה, רצוי להתייחס באופן מדויק לצרכים שלכם, לגובה, מפתח הידיים, כיווני התנועה, ההרגלים השונים ואפילו ליד הדומיננטית. ככל שיהיה קל יותר לדייק בחיזוי תנועותיכם במטבח, כך יהיה קל יותר להפוך אותו לחלל פונקציונלי המספק מרחב תנועה נכון ויכולת לבשל בנוח.

צרו קשר






    דילוג לתוכן